top of page
2160px - 2022 04 13 ADS - 8.jpg

ШТО Е ГРАФЕН?

Графенот е материјал на база на јаглерод со дебелина на еден атом и најпрво успешно го добија двајца светски физичари; Андреј Геим и Константин Новоселов, кои ја добија Нобеловата награда за физика во 2010 година за важен пронајдок.

КОИ СЕ НЕГОВИ СВОЈСТВА?

Дебелината на графенот е само еден атом и е во шестоаголна конфигурација. 0,03 инчи графен, на пример, претставува повеќе од 3 милиони слоеви на графен. Тој е 200 пати посилен од челикот - ако карикатурираме еден слој, тој може да ја издржи тежината на слонот, кој со целата своја тежина притиска на врвот на моливот, под кој се наоѓа графенот. Два слоја графен, сепак, покажаа на тестот дека успешно го задржуваат дијамантскиот врв. Во исто време е флексибилен - 25% проширливост. Тој е електрично суперспроводлив (1000x повеќе од силикон), термички спроводлив, нетоксичен и антикорозивен.

ЗОШТО Е ЕКСТРЕМНО ВАORTНО?

Графенот е опишан според важноста и својствата како материјал што ќе доведе до нов квантен скок во индустријата, како што тоа го стори пронајдокот на пластика пред години. Поради својата суперспроводливост, тој ќе овозможи неверојатно брзи микрочипови, „нераскинливи“ екрани, материјали што не можат да се напаѓаат куршуми, филтрираат валкана или солена вода во чиста и пиечка и ќе овозможат целосно нови градежни достигнувања. ЕУ потроши повеќе од една милијарда евра за истражување на апликациите на Графен во 2013 година во следните 10 години.

КОЈА Е НЕГОВАТА УЛОГА ВО ЗАШТИТНОТО ОБЛАГУВАЕ?

Поради своите исклучителни својства, висококвалитетниот графен слој обично го овозможува следново:

Непобедлива цврстина - облогата на графен формира исклучително силна заштита помеѓу површината и надворешните влијанија

Извонредна „длабочина“ - обвивката на графен и дава на површината исклучително привлечен изглед, бидејќи го потенцира прекршувањето на светлината, природниот сјај на лакот и ги зајакнува боите на површината.

Ултра хидрофобност - водата не се прилепува на подлогата и истекува дури и при најмал наклон - повеќе од, да речеме, керамички облоги, на кои им треба поголем наклон за одводнување. Во зима има многу помалку мраз на возилото, особено на прозорците на возилото. Во лето, сепак, по возењето на дожд, има многу помалку минерални остатоци и нечистотија отколку испарената вода.

Исклучителна мазност - ова својство дава отпорност на абење на облогата, бидејќи колку е помазна површината, толку е помала веројатноста за гребење. Облогата исто така има одлични својства на „самочистење“ и истовремено овозможува лесно миење и отстранување на остатоците од инсекти, измет од птици, дрво смола и други надворешни загадувачи.

Флексибилност - за разлика од некои слични облоги, графенот е исклучително флексибилен и покрај неговата цврстина. Се прилагодува на површината кога се протега поради високи температури во лето или екстремно ниски во зима. Ова е причината зошто нема микрокрики или лупење на облогата - хидрофобноста и другите позитивни својства се одржуваат подолго време.

УВ, хемиска и антикорозивна заштита - спречува бледнее на пластиката, ја намалува температурата на површината, а истовремено кал, минерални остатоци од исушена вода, измет од птици, смола, остатоци од инсекти итн. лесно се отстранува од површината.

Slika1.png
Slika2.png

ТАКА СЕКОЕ „ГРАФЕН ОБЛАУВАЕ“ Е ПРАВНО ДОБРО?

Во никој случај. Дека облогата на марката А е еквивалентна на облогата на марката, Б е исто како да тврдиме дека, да речеме, автомобил од понизок сегмент или автомобил од престижен сегмент се подеднакво добри во сè, само затоа што и двата „автомобили“

Квалитетот на самата екстракција на графен има повеќе од 15 различни класи. Понатаму, емулзијата на самиот премаз, која се состои од низа други соединенија, е од огромно значење за да се овозможи графенот да ја заврши својата работа добро. Во споредбениот тест, на пример, можевме да видиме конкурентен „слој на графен“, кој беше отстранет со првото перење и беше далеку од ветувањето за издржливост или работен век на површината.

Облогата Artdeshine Nano Graphene и целата линија производи од графен Artdeshine е резултат на соработката на врвни хемичари, производствени капацитети и врвни светски притворници. Тој е еден од првите во светот и зад себе има долгогодишен развој, кој исто така продолжува.

Artdeshine Nano Graphene има животен век од 7 години со правилно одржување. Во споредба со класичниот „керамички“ слој, тој не се распаѓа и не се лупи за време на термичката експанзија на материјалот под него, не привлекува прашина - тој е антистатик, има и исклучително широк опсег на pH (pH2 до pH14), што овозможува да издржи дури и алкални детергенти. На крај, но не и најмалку важно, тој е погоден и за сите видови површини - автомобил, мотор или брод, на пример, може да се третира со него во целост; „Браник до браник“ и не му штети на ниту еден материјал - стакло, пластика, метал, хром ...

Artdeshine primerjava
konkurenčna primerjava

ЗОШТО НАШИ ВАНИ СЕ НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ?

Artdeshine има комплетна колекција на производи од графен што може да се најдат во нашиот каталог . Ако сте ентузијаст, професионалец или компанија која користи слични облоги и заштити во вашата работа и сакате да ја зголемите конкурентноста, профитабилноста и вредноста на вашата работа, ве покануваме да контактирате со нас преку формуларот за контакт за набавка или деловна соработка.

PDF проспективи за графички производи на ARTDESHINE:

NANO GRAPHENE COATING

HYBRID GRAPHENE

BEADING EXPRESS (BX)

BOOST COATING

bottom of page