top of page

POLITIKA ZASEBNOSTI

IZJAVA

Upravitelj spletnega mesta www.artdeshine-adria.com, podjetje Igor Sarić sp, je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.artdeshine-adria.com. Le ti podatki so potrebni za izpolnitev naročila. Zagotavljamo, da podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat velvarskivni zakon o

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Vaše podatke lahko posredujemo zgolj logistični/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila. Posredovane podatke omenjeni partnerji varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za druge namene.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Zavezujemo se, da bodo zbrani osebni podatki, pridobljeni preko naših spletnih strani ali preko telekomunikacijskih sredstev uporabljeni v skladu s to Izjavo, da osebnih podatkov v nobenem podatkov v nobenem eekolijaru ne bomo.

Upravljavec osebnih podatkov je upravljalec spletne strani Igor Sarić sp, Nadgoriška 6, 1231 Lubiana – Črnuče. Tel 031 333 202, email: info@artdeshine-adria.com ,

Za vse teme in vsebine, ki bodo obravnavane s strani odgovorne osebe za varstvo podatkov, velja stroga zaupnost.

Obdelava podatkov in pravne podlage

Osebne podatke obdelujemo v primeru, če nas kontaktirate preko obrazcev za ta namen. Te podatke obdelujemo izključno za namene izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem reklamacij.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete za namen dostave izdelkov, obdelujemo izključno za namene dostave izdelkov na vaš naslov. Ti vaši osebnih podatki (npr. ime in priimek, naslov dostave, telefonska številka) se lahko posredujejo izrecno le pogodbenim ponudnikom prevoza blaga.

Ob vsakem obisku spletne strani www.artdeshine-adria.com se na strežniku avtomatsko shranjuje datoteka spletnega strežnika. Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zapikon napodatke zabiramo . Več o politiki nameščanja piškotkov na spletni strani www.artdeshine-adria.com, si lahko preberete v poglavju »Piškotki«.

Vsi Vaši podatki, ki ste nam jih zaupali, bodo obravnavani strogo zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. V primeru dodatnih potreb po nadaljnji obdelavi podatkov za drug namen, vas bomo predhodno z vami stopili v kontakt in Vas zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

V primeru da na naše kontaktne podatke, ki so objavljeni na naši spletni strani, pošljete povpraševanje po določenem izdelku, vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namene prijošter, povalive odopravestira za morebitno pripravo in sklenitev pogodbe, za izvajanje sklenjene pogodbe ter da vam odgovorimo na vaše vprašanje.

V ta namen zbiramo zgolj tiste vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani preko naših spletnih strani ali so nam kako drugače sporočeni, se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev spletne trgovine oz. za izvedbo samega odgovora na vaše povpraševanje, za nakup ali samo administracijo.

Prijava na novizio:

Na spletni strani www.artdeshine-adria.com se lahko naročite tudi na prejemanje aktualnih obvestil in informacij o naših akcijah in novostih. Za ta namen neposrednega trženja vas lahko preko elektronske pošte obveščamo o novostih iz naše ponudbe izdelkov. O novostih vas bomo obveščali po potrebi. Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše izrecne privolitve, pri čemer lahko privolitev za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli brezplačno prekličete, tako da nam pošljete elektronsko eshileočtronski na info@

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovani tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki sotej Izjavi v. Posredovane podatke omenjeni partnerji skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene.

Uporabniki podatkov:

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki lahko razkrivajo spodaj naštetim uporabnikom, ki so naši pogodbeni partnerji.

- ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom kurirskih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila;
- računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
- ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programmeske opreme;
- administratorju in skrbniku spletne strani;

Hramba osebnih podatkov:

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali obdelali tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok zazahtevke hranimo z pozezmje tako zvvelenje tako .

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje elektronskih novic, hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave, pri čemer se zavezujemo, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverčasovne redne . Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Osebne podatke, ki jih pridobimo z uporabo naših spletnih strani, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščen raz dostopom. Podatki so shranjeni v strežnikih zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom.
Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nepovratno in trajno izbrišejo.

V primeru, da so v spletni trgovini www.artdeshine-adria.com objavljene določene povezave na spletne strani, ki niso v neposredni povezavi z www.artdeshine-adria.com, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito vaših spleth

Podatke, ki nam jih posredujete, nadzorujete sami. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naših spletnih straneh ne boste mogli dostopati, ravno tako vam ne bomo mogli odgovoriti na vaše mogli ovpraše di.

Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, se lahko od prejemanja novic brezplačno odjavite, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino: ODJAVA OD ELEVICTRONSKIH NOVITÀ

Pravice uporabnika:

Ponudnik zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki kupcu pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi veljavnih pravnih predpisov.

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na elektronski naslov: info@artdeshine-adria.com Preklic privolitve za obdelavo vadicših osebnih negatih podatkov sannici.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate od upravljavca pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših. , katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, obstoju avtomatiziranega sprejemanja v odljuitev, .

Pravica do popravka: Kot posameznik imate pravico doseči, da vam omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami in da vam omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. V ta namen imate pravico, da nam posredujete dopolnilno izjavo z ažurnimi osebnimi podatki.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (ti pravica do pozabe): Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed. potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev in za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zapodoseki interesi.

Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate doseči, da upravljavec omeji obdelavo vaših podatkov, če obstaja en od naslednjih primerov:

- če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;
- če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
- če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
- če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno poslavah posredujemo drugemu v podavlčel podat podatke podatke podatke podatke podatke v splošno uporabljen razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših podatosebnih. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svobošvčinami.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo nd elektronski naslov: info@artdeshine-adria.com Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, Bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Pravica do vložitve pritožbe: e sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, slovakščencu, oblaščencu, 1000 )1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba +emlofon31 telfonski 333 86 telfonski 386 (0) : info@artdeshine-adria.com

Zavezujemo se, da bomo na vaše zahteve odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko od vas zahtevamo dodatne podatke. Če vas kljub temu ne bomo mogli zanesljivo identificirati, bomo morali na žalost vašo zahtevo zavrniti.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

  • pošiljatelj bo jasno razviden,

  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 00386 31 333 202, ali po elektronski pošti na info@artdeshine-adria.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo samega pri reševan.ju To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: IRizvajale).

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahizsovov.

Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

bottom of page